Effecten van het roken van marihuana

De invloed en effecten van rokende marihuana zijn het grootst tijdens tienerjaren. Een persoon die marihuana rookt, heeft problemen met de interpersoonlijke copingvaardigheden. Ze zullen problemen hebben met het leren van dingen omdat de chemische stof van marihuana hun hersenen beïnvloedt. Marihuana wordt vaak gebruikt als een gateway-medicijn. Volgens een onderzoek dat is uitgevoerd in het Centrum voor Verslaving en Druggebruik, hebben tieners meer kans om wiet vijfentachtig keer te roken dan cocaïne. Het onderzoek toont ook aan dat 60% van de jongeren cocaïne zal gebruiken na het gebruik van marihuana.

Marihuana zal het oordeel en de perceptie van de persoon beïnvloeden. Wanneer iemand marihuana gebruikt, kan hij geen machines bedienen. Als gevolg hiervan zal hij niet geschikt zijn om een ​​auto te besturen. Het besturen van een auto onder invloed van marihuana verhoogt het ongevalsrisico. Veel jonge mensen komen auto-ongelukken tegen en raken ernstig gewond bij het rijden onder invloed van marihuana. Marihuana is ook de belangrijkste oorzaak van casual seks en seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA). Marihuana kan tijdelijk geheugenverlies veroorzaken gedurende minstens 24 uur. Het individu krijgt een snellere hartslag en lijdt aan angst. De samenleving onderlijnt de effecten van het roken van marihuana, maar dit heeft zo’n grote impact op ons dagelijks leven

Marihuana zal hormonale onbalans veroorzaken. Wanneer het individu hormoononbalans ervaart, zal het begin van de puberteit langzamer verlopen. Mannen zullen lage spermaproductieproblemen ondervinden. Vrouwtjes zullen onregelmatige menstruatieproblemen hebben. Zwangere vrouwen die een pot roken, zullen baby’s baren die gezondheidsproblemen hebben. De chemicaliën in marihuana zorgen ervoor dat de baby lijdt aan vervorming. Vroeggeboorte kan ook gebeuren wanneer een zwangere moeder marihuana rookt. De kinderen hebben een grote kans op mentale en fysieke ontwikkelingsachterstanden. Als u niet wilt dat uw kind een handicap wordt, mag u geen wiet roken. De gevolgen van het roken van marihuana zijn daarom verwoestend. Je moet niet het risico nemen om marihuana te roken zonder na te denken over de gevolgen die het kan hebben voor jezelf en je baby.

Marihuana wordt vaak gebruikt als pijnstillend middel om de patiënten symptomen van ziekten zoals glaucoom, aids en kanker te verlichten. Desondanks liet onderzoek niet zien dat marihuana de bijwerkingen beter kan verlichten dan het goedgekeurde medicijn. Na het realiseren van de effecten van het roken van marihuana, moet je beslissen om te stoppen met roken. Als je besluit om nu te stoppen met roken, kun je je leven redden en verdere complicaties voorkomen. Je kunt altijd een aanmoediging van je vrienden vragen als je vindt dat je geen motivatie hebt. Je moet alle marihuana verwijderen, zodat je er geen toegang toe hebt. Op deze manier val je niet terug.