Het verbazingwekkende medicijn genaamd Marijuana

Alleen alcohol verslaat marihuana omdat het de populairste stemmingsveranderende en recreatieve drug is die over de hele wereld wordt gebruikt. Het drogen en versnipperen van de ‘hennep’ plant is hoe marihuana wordt geproduceerd. Het is de aanwezigheid van een primaire actieve ingrediënt genaamd THC aanwezig in marihuana dat aandoeningen veroorzaakt zoals verlies van remming, opgetogenheid en verwrongen gevoel voor tijd. Het kan ook resulteren in een tijdelijke toename van de visuele gevoeligheid en fantasierijke mogelijkheden.

Hoewel marihuana wordt beschouwd als een van de belangrijkste vormen van verslaving die stoffen over de hele wereld veroorzaakt, kunnen de medicinale waarden niet worden genegeerd. Onder de Controlled Substances Act van 1970 maakte de Amerikaanse federale wet het illegaal om marihuana te kopen, verkopen, bezitten, cultiveren of gebruiken in het land. Het was geclassificeerd als een Schedule 1-medicijn, wat betekent dat het potentieel heeft voor misbruik en geen acceptabele medicinale waarde.

Maar volgens uitgebreid onderzoek is marihuana een van de meest therapeutisch actieve stoffen met veel pathologische voordelen. Wanneer marihuana voor medische doeleinden wordt gebruikt, wordt het in gereguleerde dosering als een pathologisch medicijn geacht significante medische waarden te hebben voor patiënten die lijden aan kanker, AIDS, glaucoom, epilepsie, multiple sclerose en chronische pijn. Ondanks dat gerookte cannabis niet is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration onder de federale overheid, hebben veel onderzoek en studies het enorme aantal geneeskrachtige eigenschappen aangetoond dat de stof heeft gemanifesteerd in pathologische omstandigheden.

De federale overheid van de Verenigde Staten van Amerika heeft geen gebruik van marihuana gelegaliseerd, zelfs niet in de vorm van medicinale dosering. Van de 50 staten in de Unie hebben momenteel 13 staten wetten goedgekeurd voor het medelijdende gebruik van marihuana in de vorm van cannabis voor medicinale therapie. Deze staten omvatten Alaska, Californië, Colorado, Hawaii, Maine, Maryland, Montana, Nevada, New Mexico, Oregon, Rhode Island, Vermont en Washington. Maar het moet in gedachte worden gehouden dat de inwoners van de specifieke staat medische marihuana alleen mogen bezitten en gebruiken binnen de grenzen van hun geboorteplaats. Afgezien van deze, 17 andere staten en het District of Columbia hebben wetgeving vastgesteld om de medicinale waarde van marihuana te herkennen. Maar de staat verbindt zich er niet toe zijn burgers te beschermen tegen federale wetgeving.

Medische marihuana- of MMJ-kaarten zijn beschikbaar voor alle inwoners van de 13 staten van Amerika waar het medelevende gebruik van cannabis wordt gebruikt voor de behandeling. De bewoners kunnen zich eerst laten registreren om een ​​kaart te krijgen. Zodra ze zijn geregistreerd en in het bezit zijn van hun kaart, kunnen ze gebruik maken van de medische marihuana-behandelingsdiensten van de vele marihuanaproviders overal in de staat. Deze dispensaria bieden diensten zoals 24-uurs evaluatiediensten en consult voor behandeling op basis van marihuanatherapie.

Samenvattend, hoewel marihuana intens verslavende eigenschappen heeft, gereguleerde en gecontroleerde inname voor medicinale doeleinden heeft enkele zeer effectieve resultaten voor patiënten met ernstige stoornissen.