Marihuana: toen en nu

Marihuana heeft een lange geschiedenis, van het prille begin tot het psychedelische tijdperk in de jaren zestig. Hoewel sommige landen beslissen om het medicijn te legaliseren vanwege het mogelijke medische gebruik, zijn er nog steeds bewezen bijwerkingen die gevaarlijk en levensveranderend zijn.

Om de effecten van marihuana beter te begrijpen, moet men de geschiedenis ervan en de plant zelf begrijpen. Van marihuana werd gezegd dat hij halverwege de jaren veertig door de Spanjaarden naar de Nieuwe Wereld was gebracht. Deze plant werd geteeld als een bron van vezels, naast tabak, en werd in het begin maar in extreme mate gecommercialiseerd.

In de late achttien jaar was honderden hennep vrij snel katoen aan vervanging toe, en marihuana zat in verschillende medicijnen, net als cocaïne (in extreem kleine percentages). Het werd gebruikt in zaken die draaiden rond misselijkheid, reuma en weeën. Marihuana heeft mensen niet van pijn bevrijd, maar zou in de plaats daarvan afgeleid zijn van de realiteit die het bevatte.

Toen, in de jaren dertig, verklaarden de Verenigde Staten marihuana als het nummer één ‘gateway-medicijn’. Het testen begon bij individuen die marihuana hadden gebruikt en bleven gebruiken voor ‘medische doeleinden’ en / of recreatie. Meer dan tachtig procent van de geteste personen had marihuana als gateway-medicijn gebruikt en was kort daarna in contact gekomen met zware narcotica. Meer dan zestig procent van deze personen was verslaafd geraakt aan zowel de marihuana als aan andere narcotica, na slechts enkele keren gebruik van marihuana om mee te beginnen.

In negentien jaren zeventig classificeerden de Verenigde Staten de medicinale marihuana uiteindelijk samen met andere geneesmiddelen zoals heroïne en LSD. Deze medicijnen werden door de Controlled Substances Act van 1970 allemaal als Schedule I-geneesmiddelen beschouwd. Ze werden als de meest verslavende van alle drugs beschouwd, en de meest misbruikte stoffen die men in de categorie drugs noemde.

Eind jaren negentig kraakten de Verenigde Staten marihuanagebruikers en stuurden massa’s naar de gevangenis voor verkoop en groei uit hun eigen huis. In negentien jaar negentig werd gemeld dat het grootste aantal tieners ooit marihuana gebruikte, beginnend op de middelbare school. De uitval van middelbare scholieren en middelbare scholieren werd direct beïnvloed door dit gebruik van marihuana op zo’n jonge leeftijd. Tien procent van alle dodelijke ongevallen in de Verenigde Staten was op de een of andere manier extra gerelateerd aan marihuana, eind jaren negentig.

De gemelde bijwerkingen voor marihuana omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

* Hartkloppingen
* Slag en / of hartaanval
* Onregelmatige ademhaling
* Longkanker

Er zijn ook levensveranderende effecten van marihuana die kunnen bestaan ​​uit, maar niet beperkt zijn tot:

*Gevangenisstraf
* Gebrek aan motivatie om te slagen of te leven
* Oncontroleerbare en dwangmatige verlangens naar het medicijn
* Mislukte en verwaarloosde relaties

Marihuana is een krachtig medicijn, dat de levens van een persoon en het gezin en de vrienden om zich heen kan beïnvloeden. Als jij of iemand van wie je houdt geconfronteerd wordt met problemen met betrekking tot marihuana, is het in het beste belang om contact op te nemen met een drugs- en alcoholrehabilitatiecentrum voor advies en / of hulp.