Medische marihuana: het is echt een genezend kruid

Medische marihuana wordt al duizenden jaren gebruikt voor genezing. In het oude China, India, het Midden-Oosten en zelfs in Amerika was het kruid geïdentificeerd als geneeskrachtige eigenschappen. Zelfs in modernere tijden hebben Queen Victoria en haar persoonlijke arts baanbrekend werk verricht in de medische toepassing van marihuana. Het kruid was ook algemeen gebruikt in de Verenigde Staten voorafgaand aan het passeren van de Stamp Act in de jaren 1920 en andere marihuanawetten. Tegenwoordig prenten patiënten met astma, A.I.D.S, kanker en vele andere ziekten de deugden van het gebruik van marihuana.

De geschiedenis
Marihuana, of Cannabis Sativa zoals het wetenschappelijk wordt gekend, is een kruid dat groeit in gematigde klimaten. Lang voordat tieners en countercultuuractivisten aan het experimenteren waren met cannabis, hadden veel Aziatische landen al lang medicinale marihuana op hun lijst met geneeskrachtige kruiden gezet. Het vroegst gedocumenteerde gebruik van deze medicinale wiet behoort tot de Chinezen. Het therapeutische gebruik van medicinale marihuana werd gedocumenteerd door keizer Shen-Nuan in de 28e eeuw voor Christus. Hij schreef over de waarde ervan voor de behandeling van malaria, obstipatie, reuma, jicht en andere kwalen.

Hoe gebruik je het?
Medische wiet kan op verschillende manieren worden gebruikt. Sommige medicinale marihuana-artsen bereiden het voor als een vloeistof om te drinken. Andere gezondheidswerkers voelen dat pot effectiever is als het wordt gegeten. Roken is een ander middel om de genezende eigenschappen van een medische pot in het lichaam van de persoon te krijgen die genezing nodig heeft. Sommige marihuana-artsen vermorzelen de wiet en gebruiken het als een zalf of in een kompres.

Verwante Californische wetten
Vandaag is Californië de grondlegger Zero in de strijd om legalisatie van marihuana. Sinds de passage van Prop 215 hebben inwoners van Californië een reeks medicinale marihuanawinkels opgezet. Er zijn ook een aantal marihuana-automaten op verschillende locaties in de staat. Met een geneeskrachtige marihuanakaart in Californië of een cannabisclubkaart kunnen inwoners van Californië legaal medische marihuana verkrijgen bij een van de medische marihuana-dispensaria in de staat. Om een ​​kaart te krijgen moeten Californiërs een marihuana-evaluatie krijgen van een van de medische marihuanadokters in de staat.

Het openen van een medische apotheek voor marihuana is niet erg moeilijk in Californië. Dit heeft geleid tot een reeks medische marihuana-evaluatiecentra waar Californische medische marihuana-licenties kunnen worden uitgegeven. Terwijl decriminalisering van medische marihuana een belangrijke stap is geweest, hebben veel marihuana-activisten gezworen om te stoppen met het maken van onkruid legaal in Californië. Grote delen van de bevolking zijn pro medische marihuana. Dit heeft ervoor gezorgd dat leden van de marihuana legalisatiebeweging zeker zijn dat ze uiteindelijk succesvol zullen zijn.