Waarschuwingsborden van marihuana-verslaving

Hoewel veel mensen marihuana regelmatig gebruiken zonder duidelijk nadelig te zijn voor hun gezondheid, raken anderen verslaafd aan de stof en veroorzaken ze ernstige schade aan hun gezondheid en relaties. Met ongeveer twee miljoen mensen die elk jaar geïntroduceerd worden in marihuana, is het volgens het Nationale Onderzoek naar Drugsgebruik en Gezondheid absoluut noodzakelijk om het probleem van verslaving zo snel en grondig mogelijk aan te pakken. Hier zijn enkele van de waarschuwingssignalen van marihuanaverslaving en wat te doen als iemand die je kent deze symptomen vertoont.

Marihuana is momenteel het meest gebruikte medicijn in de Verenigde Staten. Het is ook de meest vaak misbruikte. Verslaving aan marihuana wordt meestal aangetoond door consistent misbruik van het medicijn. Symptomen van misbruik zijn: “verstoorde percepties, verminderde coördinatie, moeite met denken en problemen oplossen, en aanhoudende problemen met leren en geheugen.”

Net als bij andere drugs, wordt marihuana meestal gerookt met zelfgemaakte sigaretten of pijpen. Marihuana-rook “heeft een scherpe en onderscheidende, meestal zoetzure geur.” Roken is echter niet de enige manier waarop mensen marihuana opnemen. Het medicijn kan ook in thee worden gezet of worden gebakken in koekjes of brownies. Omdat achttien tot vijfentwintig-jarigen de primaire leeftijdsgroep zijn voor het gebruik van marihuana, is het vooral belangrijk om op de hoogte te zijn van de vaak voorkomende bijwerkingen van marihuanagebruik.

Zoals alle rook kan marihuana-rook de ogen van de gebruiker irriteren, waardoor ze bloeddoorlopen worden. Een andere reden voor bloeddoorlopen ogen kan verlies van slaap als gevolg van drugsgebruik zijn. Dit zijn de meest bekende bijwerkingen van marihuana en een van de gemakkelijkst te herkennen. Slaperigheid kan ook een bijwerking zijn, omdat marihuana de neiging heeft om gebruikers een extreem ontspannen gevoel te geven.

Als je wordt overreden, vooral ‘s nachts en de officier een zaklantaarn in je gezicht schijnt, kun je bijna garanderen dat hij je pups controleert op uitzetting. Dilated pupils zijn een andere indicatie van drugsgebruik. Nog een teken dat de officier waarschijnlijk zal controleren, is de geur van de auto en je ademhaling. Marihuana klampt zich, net als alle rook, vast aan kleding, haar en stoffering. Meestal zullen ze ook zoeken naar bewijs van marihuana, zoals pijpen of sigarettenpapier.

Omdat marihuana kortetermijngeheugen beïnvloedt, is het ook gebruikelijk dat gebruikers en misbruikers heel vergeetachtig en minder gemotiveerd worden op school en op het werk. Als marihuana wordt gerookt, kan constant gebruik tot vergelijkbare problemen leiden als tabaksgebruikers. Een chronische hoest, longkanker en andere ademhalingsproblemen kunnen marihuanagebruikers kwellen als ze verslaafd zijn aan het medicijn. Drugsmisbruik is een ernstig medisch probleem en marihuana-verslaving is geen uitzondering. Als jij of iemand die je kent mogelijk verslaafd is aan marihuana, zoek dan hulp. Je zou gewoon hun leven kunnen redden.